BREEAM lekdetectie en monitoring

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid van gebouwen. In Europa waren de eisen voor duurzame gebouwen tot voor kort niet geharmoniseerd. Door implementatie van de BREEAM-systematiek is een goed beoordelingskader beschikbaar om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen op een onafhankelijke en eenduidige wijze vast te stellen. Hoe hoger de BREEAM score hoe beter de positie van het gebouw in het gehele markt aanbod. Op basis van gebruikte materialen en toegepaste systemen volgens de BREEAM voorschriften, worden creditpunten toegekend. Hoe hoger de puntenscore, hoe lager de operationele kosten van een gebouw en hoe beter zijn duurzaamheidsprestaties zijn.

Een BREEAM certificaat maakt aantoonbaar dat het een duurzaam en kwalitatief hoogstaand gebouw is. Dit maakt dat je kan besparen op operationele kosten. Een investering in duurzaamheid wordt terugverdiend door een reductie van onder andere energiekosten, waterbesparing en onderhoud.

De onderstaande systemen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) WAT02, WAT03 en WAT04 lekdetectie credit criteria.

Onze producten zijn ook conform de BREEAM energie credits ENE 02 en lekdetectie van koelgassen POL 02. Er bestaan voorschriften voor bestaande gebouwen en voorschriften voor nieuwbouw of renovatie. Met de CADIS modules krijg je de nodige creditpunten tegen een minimale kostprijs. Meer info op www.breeam.com.

Productcatalogus

Er zijn 8 producten die voldoen aan uw keuze:

AQUAVISION CONTROL

Product referentie: AQUAVISION CONTROL-DNxx

BREEAM lekdetectie systeem hoofdwateraansluiting

De Aquavision Control is een slimme waterverbuik registratie- en waterlek detectiemodule voor hoofdwaterleidingen met aanraakscherm en webserver. Dit toestel verlaagt de waterfactuur met 20% en vermijdt kostelijke waterschade! Ze is beschikbaar is diameters DN25 tot DN100 en is toepasbaar in elk gebouw. De module wordt verbonden met de pulsuitgang van de watermeter om het debiet in de leiding te registreren. Dankzij een slim algoritme worden zowel grote als kleine waterlekken gemeld. Dit systeem bewaakt tot max. 3 hoofdleidingen of aftakkingen en zal een lek of verspilling in de leiding detecteren. De watertoevoer kan automatisch worden afgesloten bij grote waterlekken om waterschade te vermijden. Er wordt standaard één gemotoriseerde afsluitkraan hiervoor meegeleverd. Je krijgt BREEAM creditpunten voor WAT2 & WAT3 bij installatie. Wij doen zowel levering, plaatsing, indienststelling als onderhoud zodat u gebouw ten allen tijde beschermd is tegen waterschade en waterverspilling en u op beide oren kan slapen.

Cadis Consumption Reporter

Product referentie: CA-CCR
De CCR van Cadis is een centrale registratie module met aanraakscherm en webserver voor het opmeten van alle energieverbruik. Alle verbruiksgegevens worden op regelmatige tijdstippen draadloos of via kabel geregistreerd en in het module geheugen opgeslagen. Al die info kan ter plaatse op het scherm of op afstand via een netwerk worden geraadpleegd. Ook is het mogelijk om gegevens automatisch naar een ftp server te sturen om gegevens van verschillende gebouwen centraal op te volgen. Speciaal aan deze CCR module is dat de gebruiker op een zeer eenvoudige manier verbruiksrapporten kan aanmaken.

Compacte koelgasdetector en alarmmodule

Product referentie: CA-FR-MGS
Voor de detectie van koelgaslekken, waar slechts 1 sensor moet worden geplaatst, levert CADIS een uiterst efficiënt en compact gasdetectiesysteem. Het is een compacte module inclusief de halfgeleider gassensor, een alarmrelais, een buzzer en tevens een Modbus RTU communicatie via RS485. Zo kan deze module rechtstreeks en eenvoudig gekoppeld worden aan het  gebouwen beheer systeem of een ander extern alarmsysteem.

Koelgas Lekdetectiesysteem

Product referentie: CA-FR-MGS-CENTRALE-1-8
Dit koelgas detectiesysteem van Cadis is zeer efficiënt en betrouwbaar. Het zal elk gaslek in koelinstallaties snel detecteren.  Via Modbus of alarm relais kan hij worden verbonden met een gebouwen beheer systeem. Het systeem bestaat uit een alarm module waarop via een kabel tot 8 gasleksensoren kunnen worden aangesloten.  De elektronische sensoren communiceren via een 2 pair kabel in Modbus RTU en worden gevoed op 24 VDC (lokaal of met aparte voedingskabel vanuit de centrale). Cadis levert complete systemen voor de detectie van koelgas. Bij installatie van deze systemen krijg je de nodige creditpunten voor BREEAM POL.

Lekdetectiekit

Product referentie: AS-LEAK-DNxx
De lekdetectiekit AS-LEAK wordt geplaatst om doorlopende toiletten of lekkende kranen in een sanitaire ruimte te detecteren. Hij wordt altijd geplaatst in combinatie met een MBV SAVER kraan. Deze kit kan waterverspilling detecteren als de MBV SAVER kraan gesloten is. Het alarmcontact van deze kit kan worden doorverbonden naar het Cadis MBV MONI SAVER systeem of rechtstreeks naar het GBS. Indien rechtstreekse doormelding naar het GBS  moet men rekening houden met eventuele automatische spoelingen in de sanitaire ruimte. Door deze kit te plaatsen bespaart men veel water.

MBV MONI SAVER

Product referentie: MBV-MONI-SAVER
Deze module wordt geplaatst indien in de sanitaire blok ook het waterverbruik moet worden gemeten en opgevolgd. Het volledige MBV-MONI-SAVER systeem bestaat uit een speciale afsluitkraan MBV-SAVER, een watermeter met puls, een lekdetectiekit AS-LEAK (om doorlopende toiletten te detecteren) en een elektronische module SANIMOD-DIN. De elektronische module stuurt de kraan, registreert het waterverbruik en ook de alarmen van de lekdetectiekit,  en zet alle verbruiksgegevens en alarmen klaar in Modbusregisters zodat een zeer gemakkelijke verbinding met het gebouwbeheersysteem (GBS) kan worden gerealiseerd. Het is een module met webserver voor opvolging van gegevens en alarmen op afstand. Door plaatsing van dit systeem verkrijgt men de nodige BREEAM punten.

MBV SAVER

Product referentie: MBV-SAVER-DNxx-S-220V
De MBV SAVER kraan wordt rechtstreeks verbonden aan een bewegingsmelder met nalooptijd of een timermodule (die meestal reeds is geplaatst voor de verlichting). Als iemand de ruimte betreedt, wordt water toegelaten. Na een bepaalde vooraf ingestelde tijd, als er niemand meer in de ruimte aanwezig is, wordt de watertoevoer door deze kraan afgesloten en kan er geen water worden verspild.

SMART SAVER VALVE

Product referentie: SMART-SAVER-VALVE
De CADIS Smart Saver Valve met ref. SSV stopt waterlekken en verspilling op de leiding waarin hij is geplaatst. Tegelijkertijd registreert dit systeem ook het waterverbruik. De elektronische module van deze SSV meet en analyseert continu het debiet in de leiding en controleert of het waterverbruik normaal is of niet. Indien het verbruik niet meer als normaal wordt aanzien zal deze module zelf een alarmmail uitsturen en eventueel de watertoevoer stoppen. Dit kan geconfigureerd worden door de gebruiker. Bijkomend kan de gebruiker via dit SSV systeem ook het waterverbruik in de leiding registreren en opvolgen. Alle verbruiksinformatie en ook de alarmen worden in Modbus registers bijgehouden zodat via een LAN aansluiting dit systeem makkelijk kan gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem voor toepassingen in grotere gebouwen.